onsdag 13. oktober 2010

Varm gryte for kalde høstdager

Dette er en hverdagsfavoritt hos oss. Oppskriften er hentet fra matprat, men jeg endrer alltid litt avhengig av hva jeg har av grønnsaker. Jeg synes også den blir litt bedre, og får litt mer "piff" med tomatpure i stedet for ketsjup.


Deilig med høstens grønnsaker!

Knuts gryte
ca 400 g karbonadedeig
1 løk
5-6 poteter
4 gulerøtter
kålrot
2 stilker stangselleri
2,5 dl vann
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
2 ts sukker
oregano
                                                                                     salt og pepper

Stek opp kjøttdeig, bland med oppkutta grønnsaker og hell over vann, tomater og tomatpure. Krydre etter smak. La det småputre til grønnsakene er møre.

Server med flatbrød og godt smør.

Bilde fra matprat.no

PS: Til vesla på 9 mnd tok jeg litt kjøttdeig og grønnsaker (minus løk) og kokte sammen med litt tomat. En runde med stavmikseren, så hadde vi middagsmat uten salt, konserveringsmiddel og andre tilsetningsstoffer til babyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar