lørdag 30. oktober 2010

Margrethes lasagne

Det tar litt lenger tid å lage lasagne fra bunn, men det er det jammen verdt! Siden jeg sjelden følger oppskrifter er målene her camål, men det er iallefall slik jeg lager min lasagne.







Lasagne

Kjøttsaus
500 g karbonadedeig
1/2 løk
2 fedd hvitløk
4 tomater
1 dl hakket soltørka tomat
1 grillet paprika (fra glass, skjært i biter)
1 boks hakkede tomater m/ oregano og basilikum
2,5 dl grønnsaksbuljong
sukker
salt, pepper
litt chilipulver

Stek kjøttdeig, løk og raspet hvitløk, sett til side.

Fres tomater og paprika i olivenolje før du heller over hakkede tomater, ha i ca 3 ts sukker (smak til). La stå å putre til det meste av væsken er borte. Kjør i en blender til glattere konsistens. Spe ut med grønnsaksbuljong, og smak til med salt, pepper, chili og evt mer sukker. Tilsett kjøttdeigen.

Hvit saus
Smør
mel
melk
fløte
salt
muskat
revet Jarlsberg

Lag hvit saus, tilsett revet ost.

Ha en smurt, ildfast form. Start med kjøttsaus, så hvit saus, pastaplater. Repeter til ferdig. Strø over revet gulost
.

Stekes ca 35 minutter, 220 grader.

Serveres med salat og godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar